Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm potatis- och kycklingsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smaken på kryddig potatis och saftig kyckling förhöjs med en god dressing i den här inbjudande salladen. 431 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i tärningar. Kärna ur och hacka chilin. Finhacka tomaterna. Ansa och finhacka salladslöken. Blanda chili, soltorkade tomater, salladslök, persilja, senap, vinäger och 2 msk olivolja och ställ åt sidan.
  2. Borsta av potatisen och skär i tjocka skivor. Lägg potatisskivorna i kokande vatten och låt koka 6-7 minuter eller tills de är mjuka.
  3. Hetta upp resten av olivoljan i en stor stekpanna. Lägg i kycklingen och stek på medelvärme cirka 5 minuter tills kycklingen är gyllene och genomstekt. Krydda med örtsalt.
  4. Låt potatisen rinna av och lägg i en stor skål. Häll chilidressingen över de heta potatisskivorna och blanda så att de täcks av dressingen. Blanda ner kycklingen och låt salladen dra några minuter. Servera varm eller ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.