Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegansk paj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En jättegod "medelhavspaj" som är väldigt lätt att göra och som alla kan äta. Ett måste är att servera den med en god sallad till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Gör pajdegen enligt grundreceptet. Klä en långpanna eller en annan stor form med degen. Nagga i botten och ställ formen i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
  2. 2. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-12 minuter.
  3. 3. Skär auberginen och lägg dem i ett durkslag tillsammans med 2-3 tsk salt. Låt dem stå i 30 minuter så vätskan rinner av.
  4. 4. Fräs auberginen i en stor stekpanna eller fräs i omgångar tillsammans med paprika, squash, rödlök och vitlök i olja i ca 5 minuter tills allt är nästan mjukt. Lägg i tomatkrossen och smaksätt med salt.
  5. 5. Lägg alla grönsakerna i pajskalet. Strö över oliver och rosmarin. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera pajen varm och garnera gärna med några rosmarinkvistar.
  6. Tips Förbered genom att förgrädda pajskalet och fräsa grönsakerna i oljan. När pajen ska serveras är det bara att lägga grönsakerna i pajskalet och gratinera i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.