En jättegod "medelhavspaj" som är väldigt lätt att göra och som alla kan äta. Ett måste är att servera den med en god sallad till!
Instruktioner
- 1. Gör pajdegen enligt grundreceptet. Klä en långpanna eller en annan stor form med degen. Nagga i botten och ställ formen i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
- 2. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-12 minuter.
- 3. Skär auberginen och lägg dem i ett durkslag tillsammans med 2-3 tsk salt. Låt dem stå i 30 minuter så vätskan rinner av.
- 4. Fräs auberginen i en stor stekpanna eller fräs i omgångar tillsammans med paprika, squash, rödlök och vitlök i olja i ca 5 minuter tills allt är nästan mjukt. Lägg i tomatkrossen och smaksätt med salt.
- 5. Lägg alla grönsakerna i pajskalet. Strö över oliver och rosmarin. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera pajen varm och garnera gärna med några rosmarinkvistar.
- Tips
Förbered genom att förgrädda pajskalet och fräsa grönsakerna i oljan. När pajen ska serveras är det bara att lägga grönsakerna i pajskalet och gratinera i ugnen.
Publicerat den
20 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar