Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk lasagne

En vegetarisk lasagne kan faktiskt mäta sig med en traditionell köttfärsdito både när det kommer till smakupplevelse och mättnadskänsla. Lasagne är ju dessutom en av alla vardagsrätter som passar passa att göra i en extra stor laddning som räcker till flera middagar och lunchlådor. Dessutom är det himmelskt gott! Nästa gång det finns pastaplattor hemma, prova på att göra en vegetarisk lasagne med spenat och fetaost. Det är en oslagbar kombination som funkar lika bra i lasagne som i paj. För att tillsätta extra protein, varför inte göra en vegetarisk lasagne med spenat, fetaost och linser som är en av naturens alla proteinkällor? Prova också att laga en nyttigare vegetarisk lasagne med spenat och fetaost där den klassiska bechamelsåsen byts ut mot keso. Oväntat gott!


Fräs finhackad lök och pressad vitlök i en kastrull tillsammans med olivoljan. Koka upp wokgrönsakerna i en annan kastrull under tiden. Tillsätt sedan de krossade tomaterna, chilisåsen tomatpurén och...

40 min
4

Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skiva svampen. och stek den i en stekpanna tills all vätska kokat bort. Ta upp svampen och lägg på en tallrik. Skala och skiva eller hacka lök och vitlök. Skiv...

4

Kantarell-lasagne: Laga den som en vanlig lasagne. Byt ut köttfärssåsen mot gräddstuvade kantareller. Använd rikligt med svamp (helst färska om det finns, men konserverade fungerar i nödfall). Rensa...

45 min
4

Béchamelsås: Koka upp mjölken. Smält smöret, ta av det från värmen och blanda ner mjölet. Sätt tillbaka på värmen och spä med den kokta mjölken, lite i taget. Låt koka minst 5 minuter. Krydda med sa...

6

Tina spenaten och låt den rinna av ordentligt. Hacka spenaten grovt. Hacka två tredjedelar av basilikabladen. Hetta upp grönsaksbuljongen och grädden tillsammans, smula ner gorgonzolan och låt den smä...

4

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka vitlöken. Skala och grovriv palsternacka och rotselleri. Fräs vitlök och rotfrukter ca 3 minuter i oljan i en stor stekpanna. Rör ner tomatpurén. Låt fr...

4

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och vitlöken fint, fräs tillsammans med spenaten och lite rapsolja i en stekpanna. Tillsätt créme fraiche, 2 dl vatten, salt och peppar. Mixa keson med 2 dl...

4

Hacka lök och vitlök och stek i oljan. Riv morot, palsternacka och rotsellerin och tillsätt i pannan. Tillsätt de övriga ingredienserna. Gör sedan ostsåsen. Lägg ett lager av ostsåsen i en ugns...

1 h 30 min
6

Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svampen och de båda löksorterna i matfettet i en kastrull. Pudra över vetemjölet och späd med buljong och grädde. Låt koka...

4

Sätt ugen på 180 grader. Lägg spenaten i en sil och tryck ut all överflödig vätska. Lägg hälften av spenaten i botten av ugnstålig form och krydda med salt och peppr. Bred hälften av ricottan öv...

50 min
4

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och tärna morot, kålrot och palsternacka i tärningsstora bitar. Fräs rotfrukterna i olja i en stekpanna/kastrull ca fem minuter. Lägg i bönorna och finhackad vitlök...

1 h
2-3

Ugn 200 grader. Koka linserna mjuka i tomatkrossen ca 10 minuter. Tillsätt moroten och vitlöken under tiden. Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med kryddorna. Konsistensen ska...

4

Tina spenaten och skiva svampen. Fräs först svampen utan smör tills vätskan kokat in. Fräs den sedan i matfett tillsammans med lök och spenat. Salta och peppra. Vispa ut mjölet i mjölken i en tjo...

1 h
4-6

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök och vitlök. Skär svamp och paprika i bitar. Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs grönsakerna ca 5 minuter. Häll på krossade tomater och socker. Låt koka c...

4-5

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finriv morötterna. Hacka löken. Dela och finhacka chilifrukten. Om man tar bort kärnorna blir smaken inte så stark utan en mer fruktig hetta. Finhacka vitlöken. F...

1 h
4-6

Sätt ugnen på 230 grader. Skala lök och vitlök. Hacka det och peperonin i mindre bitar och fräs i olivolja. Tillsätt färs i pannan och bryn den. Slå på tomatkonserv, tomatpuré, tomathack och buljon...

4-6

Sätt ugnen på 175 grader. Blötlägg svampen i vatten, ca 15 minuter. Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna. Hacka dem grovt. Skala och hacka vitlöken. Ostsås: Koka upp mjölk och grädde i en...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.