God vegetarisk lasagne med mycket grönt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka lök och vitlök. Skär svamp och paprika i bitar. Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs grönsakerna ca 5 minuter. Häll på krossade tomater och socker. Låt koka ca 10 minuter. Smaksätt med kryddor och örter.
- Smält smöret till béchamelsåsen och vispa i mjöl. Tillsätt mjölk, lite i taget. Låt puttra 5-10 minuter. Krydda med salt och peppar.
- Varva sås, grönsaksröra och plattor i en ugnssäker form.
Börja med sås, sedan grönsaker följt av plattor och så sås igen. Sedan ett lager grönsaker följt av plattor, sås o s v.
Avsluta med ett lager sås och toppa med fetaosten smulad i bitar.
- Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter beroende på vilka pastaplattor du använder, kolla på förpackningen.
- Låt gärna svalna lite före serveringen. Servera med en fräsch sallad.
Publicerat den
5 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar