- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En vegetarisk lasagne som drar ner energivärdet avsevärt, men som för den skullen inte gör rätten mindre välsmakande.
Instruktioner
- Fräs finhackad lök och pressad vitlök i en kastrull tillsammans med olivoljan. Koka upp wokgrönsakerna i en annan kastrull under tiden.
Tillsätt sedan de krossade tomaterna, chilisåsen tomatpurén och kryddor. (Dock ej vitpeppar som skall användas till bechamelsåsen) till kastrullen med lök och vitlök.
Häll av vattnet från grönsakerna när de kokat klart och blanda sedan ned dem i tomatsåsen. Sänk värmen på plattan och låt puttra under lock.
Häll i matlagningsgrädden i en tredje kastrull och blanda ner salt och vitpeppar efter smak. Koka upp såsen.
Varva lasagneplattor, tomatsås, bechamelsås och ost i en ugnsäker form. Börja med bechamelsåsen och avsluta med ett lager av först tomatsås, sedan bechamel och sist ca hälften av osten. Låt stå i ugnen på 220 º i ca 20min.
- 300 Kcal/Portion.
Publicerat den
30 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar