Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakslasagne

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En vegetarisk lasagne som drar ner energivärdet avsevärt, men som för den skullen inte gör rätten mindre välsmakande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs finhackad lök och pressad vitlök i en kastrull tillsammans med olivoljan. Koka upp wokgrönsakerna i en annan kastrull under tiden. Tillsätt sedan de krossade tomaterna, chilisåsen tomatpurén och kryddor. (Dock ej vitpeppar som skall användas till bechamelsåsen) till kastrullen med lök och vitlök. Häll av vattnet från grönsakerna när de kokat klart och blanda sedan ned dem i tomatsåsen. Sänk värmen på plattan och låt puttra under lock. Häll i matlagningsgrädden i en tredje kastrull och blanda ner salt och vitpeppar efter smak. Koka upp såsen. Varva lasagneplattor, tomatsås, bechamelsås och ost i en ugnsäker form. Börja med bechamelsåsen och avsluta med ett lager av först tomatsås, sedan bechamel och sist ca hälften av osten. Låt stå i ugnen på 220 º i ca 20min.
  2. 300 Kcal/Portion.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.