Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakslasagne med rotselleri, zucchini och spenat

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En mycket matig och smakrik lasagne. Den innehåller rikligt med goda grönsaker. Rotselleri är ett riktigt bra alternativ till kött i den här typen av rätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort foten på champinjonerna och skär dem i skivor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn champinjonerna fem minuter. Tillsätt 1 msk smör mot slutet. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
  2. Skala och riv sellerin grovt. Bryn den i olja fem-sex minuter på hög värme. Tillsätt 1 msk smör mot slutet. Salta och peppra. Ställ åt sidan. Upprepa med zucchinin.
  3. Skala och hacka löken fint. Skala vitlöksklyftorna. Värm lite olja i en stor stekpanna och bryn lök och vitlök ett par minuter. Tillsätt socker och tomater. Låt sjuda ca 10 minuter. Salta och peppra. Hacka basilikan och blanda ner den i tomatsåsen. Ställ åt sidan.
  4. Skölj spenaten och låt den rinna av väl. Fräs den fem minuter i lite olivolja. Tillsätt 1 msk smör mot slutet. Salta och peppra.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en gratängform med höga kanter, ca 20x30 cm, med olivolja. Lägg i en lasagneplatta och fördela champinjonerna över pastan.
  6. Lägg på ytterligare en lasagneplatta eller cirka fyra torkade plattor. Lägg på spenaten. Fortsätt varva plattor med sellerirot och zucchini, avsluta med tomatsåsen. Gratinera lasagnen cirka 25 minuter. Strö över parmesanost och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.