Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk pastagratäng med ajvar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Man ska inte vara ytlig, inte alls. Alla är vackra på sitt sätt, men den här gratängen är helt enkelt lite snyggare än andra gratänger. Den liksom glöder från insidan. Laktosfri. Glutenfri? Använd glutenfri pasta och glutenfria vegokorvar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet. Tina korven lite i mikron om den är fryst, så att du kan skära i den. Skiva korven och stek den gyllenbrun i lite olivolja.
  3. Hacka tomaterna fint. Blanda ner korven i pastagrytan tillsammans med hackade tomater, ajvar relish, grädde, oregano, salt och peppar. Häll ner allt i en gratängform och gratinera i ugnen 15 minuter eller tills den får lite färg.
  4. Servera gärna gratängen med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.