Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetekaka med jordgubbssylt

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Saftiga rutor med en god fyllning av jordgubbssylt och hasselnötsmassa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. TIllsätt mjölk och rör tills jästen lösts sig. BLanda ner salt, kardemumma och socker. Ta i hälften av mjölet. Klicka i smöret under omrörning. Häll i det mesta av det resterande mjölet, spara lite till utbakningen. arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Lägg den i en liten långpanna, ca 25x35 cm, klädd med bakpapper. Gör små gropar i degen och klicka i nötmassa och sylt. Låt jäsa under akduk i minst 40 minuter.
  4. Pensla kakan med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Låt svalna. Skär i snibbar eller rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.