Saftiga rutor med en god fyllning av jordgubbssylt och hasselnötsmassa.
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke. TIllsätt mjölk och rör tills jästen lösts sig. BLanda ner salt, kardemumma och socker. Ta i hälften av mjölet. Klicka i smöret under omrörning. Häll i det mesta av det resterande mjölet, spara lite till utbakningen.
arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, minst 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Lägg den i en liten långpanna, ca 25x35 cm, klädd med bakpapper. Gör små gropar i degen och klicka i nötmassa och sylt. Låt jäsa under akduk i minst 40 minuter.
- Pensla kakan med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Låt svalna.
Skär i snibbar eller rutor.
Publicerat den
21 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar