Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vietnamesisk kyckling och myntasallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna sallad är mycket god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda chili, vitlök, socker, vinäger, limesaft, fisksås, olja, lök och svartpeppar efter smak i en skål. Ställ åt sidan i en halvtimme. Blanda vitkål, morot, kyckling och mynta på ett stort fat.
  2. Häll över lök- och chilidressingen och rör om noga – sakta och tålmodigt – så att allt blandas väl och täcks av dressingen.
  3. Smaka av och salta och peppra om det behövs. Servera på ett plant uppläggningsfat eventuellt med lite mer hackad mynta ovanpå.
  4. Eftersom det är ganska lätt att få tag på färdiglagat kycklingbröst brukar jag använda det, men om du har kycklingrester i kylen kan du självklart använda dem.
  5. Köp gärna minivitkål om du kan hitta det: de har precis rätt storlek och är lättare att strimla än ett jättekålhuvud.
  6. Alla de mindre vanliga ingredienserna köper du i en asiatisk livsmedelsaffär. Och gör det dig lyckligare kan du utelämna oljan i dressingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.