Skav av vilt kan köpas färdig i många butiker.
Instruktioner
- Blanda samtliga ingredienser till teriyakisåsen i en kastrull och koka upp. Låt kallna och sila.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek det halvtinade köttet lite i taget tillsammans med strimlad pepparfrukt. Lägg åt sidan efterhand.
- Hetta upp allt kött med 1 dl av teriyakisåsen och låt det koka samman under omrörning.
- Skölj och strimla pak-soi och salladslök. Skölj och dela sockerärterna. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok. Fräs de väl avrunna grönskaerna hastigt ca 30 sekunder, under omrörning. Salta.
- Lägg upp kött och grönsaker på fat eller tallrikar, garnera med koriander och limeklyftor. Servera resten av såsen i separata skålar att doppa i. Servera med ris.
Publicerat den
23 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar