Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltkryddad filé med konjakssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En rätt som går snabbt att tillaga men som känns riktigt festlig ändå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda grädde, fonder, konjak, gelé, mesost och majsena till såsen i en kastrull och låt koka några minuter.
  2. Färga såsen ganska mörk med soja och späd ev med lite vatten. Smaka av med salt och peppar eller mer fond.
  3. Skär köttet i 12 skivor och krydda väl med salt, peppar och viltkrydda. Stek skivorna på hög värme, några min på varje sida. Låt dem eftersteka under lock 2-3 min.
  4. Lägg upp på tallrikar och skeda såsen över. Garnera med lingon och persilja.
  5. Servera med kokt potatis eller enkel potatisgratäng.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.