Du kan enkelt göra din egen skav om du har en fryst viltstek! Ta upp den ur frysen och låt den tina bara så pass att du med en vass kniv "karvar" av tunna köttskivor!!
Instruktioner
- Skär renskaven i bitar. Rensa färska kantareller eller häll av spadet på kantareller på burk och skär i bitar. Tärna äpplena utan att skala dem först. Tärna paprika och lök. Strimla sellerin. Hetta upp smör i en stor stekpanna, lägg ner renskaven och stek under omrörning tills köttet fått lite färg. Lägg skaven i en skål så länge.
- Stek svampen och löken gyllenbruna. Blanda i renskaven och tillsätt äpple, paprika och selleri. Fortsätt steka tills grönsakerna är mjuka. Krydda med viltkrydda, salt och peppar. Häll i grädde och viltfond och smaka av med gelén.
- Servera med kokt potatis eller ris och rönnbärsgelé.
- Fler av mina recept hittar du på min blogg:
http://cayennesrecept.blogspot.com/
Publicerat den
15 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar