Fina strimlor av viltkött och saftiga champinjoner samlas i den här snabblagade wokrätten med mild salladslök och söt paprika.
Instruktioner
- Skär salladslöken i skivor på diagonalen. Skölj och kärna ur paprikan, skär den i tunna strimlor. Skiva champinjonerna. Skär köttet i tunna strimlor. Lägg 2 tsk olja i en grund, ugnsfast form. Blanda ner risvinsvinäger, soja, vitlök och Fem kryddor. Lägg i köttet och vänd det i marinaden. Marinera i rumstemperatur 30 minuter.
- Hetta upp resten av oljan i en stor wok eller stekpanna. Lägg köttet i stekpannan och spara marinaden. Woka köttet på hög värme cirka 2 minuter tills det är brynt runtom. Lägg över köttet på ett fat och täck med aluminiumfolie.
- Lägg salladslök, paprika och champinjoner i woken och fräs 4 minuter. Tillsätt köttet tillsammans med den sparade marinaden och koka upp under omrörning. Rör om tills woken börjar puttra. Servera rätten varm.
Publicerat den
30 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar