Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltwok med paprika och champinjoner

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fina strimlor av viltkött och saftiga champinjoner samlas i den här snabblagade wokrätten med mild salladslök och söt paprika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär salladslöken i skivor på diagonalen. Skölj och kärna ur paprikan, skär den i tunna strimlor. Skiva champinjonerna. Skär köttet i tunna strimlor. Lägg 2 tsk olja i en grund, ugnsfast form. Blanda ner risvinsvinäger, soja, vitlök och Fem kryddor. Lägg i köttet och vänd det i marinaden. Marinera i rumstemperatur 30 minuter.
  2. Hetta upp resten av oljan i en stor wok eller stekpanna. Lägg köttet i stekpannan och spara marinaden. Woka köttet på hög värme cirka 2 minuter tills det är brynt runtom. Lägg över köttet på ett fat och täck med aluminiumfolie.
  3. Lägg salladslök, paprika och champinjoner i woken och fräs 4 minuter. Tillsätt köttet tillsammans med den sparade marinaden och koka upp under omrörning. Rör om tills woken börjar puttra. Servera rätten varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.