Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vin- och björnbärskokta päron med valdeonost

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Päronen kan lagas upp till tre dagar i förväg och förvaras i kyl. Valdeonost är en ganska stark blåmögelost, som vid lagring ligger inlindad i kastanjeblad. Osten kan ersättas med en lagrad roquefortost.

Ingredienser

Instruktioner

Mosa björnbären och häll bär, vin och socker i en rymlig kastrull. Skala päronen och låt gärna skaftet sitta kvar. Lägg ner dem i kastrullen. Vätskan ska täcka, fyll ev på med lite vatten. Sjud päronen 20-25 min. Passa så att päronen inte kokar sönder. Koktiden kan variera beroende på sort och mognadsgrad. Låt päronen svalna i lagen. Ta upp och skölj ev päronen och servera till osten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.