Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinägerinlagd fänkål med apelsin

 
Skriv ut

Vinägerinlagda grönsaker är inte lika hållbara som ättiksinlagda och bör förvaras kallt och konsumeras inom två veckor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skär fänkålen i strimlor. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Spola hastigt av fänkålen med kallt vatten och låt rinna av. Lägg fänkålen i burkar.
  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften. Blanda apelsinskal och saft med vatten, farin, vinäger och salt. Rör tills socker och salt har lösts upp. Häll lagen över fänkålen och låt mogna i kylen ca 1 vecka. Gott till grillad fisk eller kyckling.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.