Underbar smakkombination!
Instruktioner
- Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till en smidig deg. Låt degen vila svalt en stund före utbakningen
- Till fyllningen mals nötterna.
- Ägg och socker vispas pösigt
- Nötter och avsvalnat smält smör eller margarin rörs ner i äggsmeten. Rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver.
- Kavla ut mördegen mellan bakplåtspapper till en rektangel 25x35 cm.
- Lyft över degen med bakplåtspapper till en långpanna. (Degen bör gå ca 1 cm upp på kanten av långpannan)
- Bred fyllningen över degen och grädda i 200 grader cirka 20 minuter.
- Smält vinbärsgelé på svag värme och bred ett tunt lager på kakan. Rör ut florsockret med lite pressad citron till en tjock glasyr. Bred glasyren över gelén.
- Ställ kakan kallt och skär den i bitar när glasyren stelnat
Publicerat den
20 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar