Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärsglaserad kaka i långpanna

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Underbar smakkombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till en smidig deg. Låt degen vila svalt en stund före utbakningen
  2. Till fyllningen mals nötterna.
  3. Ägg och socker vispas pösigt
  4. Nötter och avsvalnat smält smör eller margarin rörs ner i äggsmeten. Rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver.
  5. Kavla ut mördegen mellan bakplåtspapper till en rektangel 25x35 cm.
  6. Lyft över degen med bakplåtspapper till en långpanna. (Degen bör gå ca 1 cm upp på kanten av långpannan)
  7. Bred fyllningen över degen och grädda i 200 grader cirka 20 minuter.
  8. Smält vinbärsgelé på svag värme och bred ett tunt lager på kakan. Rör ut florsockret med lite pressad citron till en tjock glasyr. Bred glasyren över gelén.
  9. Ställ kakan kallt och skär den i bitar när glasyren stelnat

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.