Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärsstek på skinka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

En härlig söndagsstek som smakar som när mormor gjorde den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in skinkan med ingefära, salt och peppar. Stick en köttermometer i den köttigaste delen så att spetsen är mitt i köttet och att hela "röret" är inuti köttet. Lägg köttet i en ugnsform. Stek i 175 graders ugn tills termometern visar 80 grader = ca. 1,5 timme. Lägg köttet på skärbräda under folie.
  2. Gör såsen genom att mäta upp skyn i en kastrull, späd med vatten tills det blir 4 dl och tillsätt buljongtärningen. Blanda i mjöl och grädde och vispa samman.Smaksätt med soja och saft eller gelé. Låt såsen koka upp och puttra i 3-5 min. Skär köttet i tunna fina skivor och lägg upp på ett fat. häll såsen över.
  3. Servera med pressad potatis och kokta ärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.