- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
En härlig söndagsstek som smakar som när mormor gjorde den.
Instruktioner
- Gnid in skinkan med ingefära, salt och peppar.
Stick en köttermometer i den köttigaste delen så att spetsen är mitt i köttet och att hela "röret" är inuti köttet.
Lägg köttet i en ugnsform.
Stek i 175 graders ugn tills termometern visar 80 grader = ca. 1,5 timme. Lägg köttet på skärbräda under folie.
- Gör såsen genom att mäta upp skyn i en kastrull, späd med vatten tills det blir 4 dl och tillsätt buljongtärningen.
Blanda i mjöl och grädde och vispa samman.Smaksätt med soja och saft eller gelé. Låt såsen koka upp och puttra i 3-5 min.
Skär köttet i tunna fina skivor och lägg upp på ett fat. häll såsen över.
- Servera med pressad potatis och kokta ärter.
Publicerat den
14 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar