Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöks- och örtrostade rotfrukter

 
  • Serverar: 5-8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Mycket gott bara som det är, men passar till många olika rätter också. Exempelvis biff, kycklingfilé eller fläskfilé. Tillsätt lite kantareller så passar det även bra till hjort bland annat! Snälla, ni som sparar/läser mina recept! Jag uppskattar att ni gör det och skulle gärna ta emot lite kommentarer också!! Och även ett betyg tack!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen på 200 grader. Skölj och skala alla rotfrukter. Skala löken och tvätta champinjonerna. Dela paprikorna på mitten och ta bort kärnor samt skölj dessa. Dela champinjonerna i fyra och lägg i en djup plåt. Skär rotfrukterna i lagom stora bitar, alla i samma storlek och lägg dom också i plåten. Skär paprika i ganska stora bitar och lägg även dessa i plåten. Strö på rikligt med salt och peppar. Hacka timjan och rosmarin grovt och lägg över. Ta vitlöksklyftorna och lägg på skärbrädan och lägg kniven över och tryck till så att dom blir lite mosade, du behöver inte ta bort skalet utan lägg allt i plåten och häll på olja och sweetchili-sås. Blanda alltsammans med händerna och stoppa in i ugnen i ca 30-40 minuter eller tills allt har fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.