Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Suveränt till grillat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme: 225 grader.
  2. Smula ner jästen i en stor degbunke. Värm mjölk, olja och sirap till 37 grader och rör ut med jästen. Tillsätt salt, pressad vitlök och matbrödsmjöl.
  3. Arbeta degen slät och tillsätt vetemjöl i omgångar tills degen släpper bunkens kant. Låt jäsa 30-35 min.
  4. Ta upp och arbeta degen på bordet med lite mer mjöl. Knåda den och vik hela tiden in emot mitten.
  5. Dela degen i två bitar och forma 2 helt runda, släta bröd. Lägg över på plåt med bakpapper och nagga dem mitt på med en gaffel.
  6. Låt jäsa ca 30 minuter. Pensla med ägg och grädda på nedersta falsen i 225 grader ca 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • fridolino 11 januari 2009

    Gjorde två st baguetter av detta receptet precis och brödet blev riktigt fluffigt och saftigt. Jag blandade även i lite persilja som fick brödet att både se och smaka gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.