Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

vitlöksbröd

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Helt enkelt ett underbart bröd till grillmat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka vitlöken mycket fint, salta lite på den och mosa den sedan med den plana sidan av en kniv tills du nästan fått en puré. Blanda noga med smör och persilja.
  2. Dela baguetten på mitten så att den blir enklare att hantera. Skär lätt diagonala skivor, men utan att skära hela vägen igenom. Bred vitlökssmör med en tesked i varje snitt, men se upp så att brödet inte går av. Båda sidorna skall ha rikligt med smör.
  3. Slå in baguetteskivorna i ugnsfolie och lägg dem i ugnen tills smöret smält helt och brödet är knaprigt, ca 20 minuter. Om brödet är för mjukt, öppna foliepaketet ett par minuter så blir det knaprigare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.