Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksdoftande potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Severa med en grillad köttbit och en frasig sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tvätta potatisarna och picka dem med en gaffel några gånger. Baka i ugnen i ca 1 timme. De går också att baka i mikron, men får då inte samma frasiga yta.
  3. Dela potatisen på mitten och gröp ut inkråmet. Spara 5 mm vid kanten och var försiktig så att inte halvorna går sönder.
  4. Press potatisinkråmet i en potatispress och blanda med crème fraichen och osten. Håll varmt.
  5. Skär halva paketet bacon i små tärningar och fräs i en stekpanna på medelvärme. Häll bort fettet, lägg i löken och vitlöken och låt fräsa med i någon minut utan att ta färg.
  6. Blanda ner baconblandningen och kryddorna i potatismoset. Smaka av med salt och peppar.
  7. Knaperstek resten av baconen.
  8. Klicka moset i halvorna och servera med baconen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.