Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksgratinerad fläskfilé.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Allt i en form som du sätter fram på bordet, doftande och supergod!

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva potatisen tunt och låt den ligga i vatten tills den ska stekas. Putsa filén och dela i 3 eller 6 bitar. Vispa grädden och blanda i vitlöksosten. Tillsätt créme fraiche, pressad vitlök och smaka av med kryddor. Blanda väl. Banka ut filébitarna en aning och krydda med salt och peppar. Vänd köttet i vetemjöl och bryn det vackert i margarin och olja några minuter. Lägg köttet på ett fat. Torka ur stekpannan. Låt potatisen rinna av noga och bryn den därefter. Krydda med salt och peppar. Vänd potatisen flera gånger under stekningen. Fördela potatisen i en ugnsfast form. Lägg köttet ovanpå. Grovhacka ananasen och lägg ovanpå köttet. Fördela gräddostkrämen ovanpå. Sätt in formen i ugn 225 grader i ca 15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.