Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksspäckad lammstek med goda tillbehör

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Saftig lammstek, varma grönsaker, hasselbackspotatis och en vitlökssås, kan det blir en godare middag?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Skala vitlöken och skär klyftorna i halvor. Gör små hål i lammsteken med spetsen på en vass kniv och fyll med vitlök och små rosmarinkvistar. Salta och peppra steken runtom och lägg i en ugnsfast form. Häll över vinet och stek i ugnen tills inneertemperaturen är ca 60º för rosa kött. Låt vila under folie.
  3. Öka ugnsvärmen till 225 grader. Skala potatisarna, skär dem i tunna skivor men inte hela vägen igenom. Lägg potatisen i en träslev så går det lätt. Lägg potatisarna i en ugnsfast form med den skårade sidan upp.
  4. Pensla med smält smör och baka potatisarna i ca 30 minuter. Pensla med mer smör en gång under ugnsbakningen. Ta ut ur ugnen. Salta och peppra och strö över ströbrödet och baka ytterligare i 10 minuter.
  5. Koka haricots verts i lättsaltat vatten i ett par minuter tills de är nätt och jämnt mjuka. Skölj i iskallt vatten. Fräs den finhackade rödlöken i smör i en stekpanna tills den är mjuk och börjar få lite färg.
  6. Lägg i linserna och haricots verts, fräs ytterligare en liten stund. Salta och peppra. Värm créme fraiche i en kastrull.
  7. Skär upp lammsteken tunt. Servera med sky, hasselbackspotatis, varma grönsaker och vitlöks créme fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.