Saftig lammstek, varma grönsaker, hasselbackspotatis och en vitlökssås, kan det blir en godare middag?
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º.
- Skala vitlöken och skär klyftorna i halvor. Gör små hål i lammsteken med spetsen på en vass kniv och fyll med vitlök och små rosmarinkvistar.
Salta och peppra steken runtom och lägg i en ugnsfast form.
Häll över vinet och stek i ugnen tills inneertemperaturen är ca 60º för rosa kött.
Låt vila under folie.
- Öka ugnsvärmen till 225 grader.
Skala potatisarna, skär dem i tunna skivor men inte hela vägen igenom. Lägg potatisen i en träslev så går det lätt.
Lägg potatisarna i en ugnsfast form med den skårade sidan upp.
- Pensla med smält smör och baka potatisarna i ca 30 minuter.
Pensla med mer smör en gång under ugnsbakningen.
Ta ut ur ugnen. Salta och peppra och strö över ströbrödet och baka ytterligare i 10 minuter.
- Koka haricots verts i lättsaltat vatten i ett par minuter tills de är nätt och jämnt mjuka. Skölj i iskallt vatten.
Fräs den finhackade rödlöken i smör i en stekpanna tills den är mjuk och börjar få lite färg.
- Lägg i linserna och haricots verts, fräs ytterligare en liten stund.
Salta och peppra.
Värm créme fraiche i en kastrull.
- Skär upp lammsteken tunt.
Servera med sky, hasselbackspotatis, varma grönsaker och vitlöks créme fraiche.
Publicerat den
4 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar