Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitvinssås med basilika

 
Skriv ut

Passar bra till t.ex. vit fisk

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vinet, fiskbuljongtärningen och vitlöken i en kastrull. Koka ihop det hela tills ca 1,5 dl återstår. Tillsätt crème fraichen och koka ytterligare några minuter.
  2. Lägg basilikabladen tillsammans med smöret och cayennepepparn i en mixer. Slå över det heta vinkoket och kör allt 1-2 minuter tills basilikan är ordentligt finfördelad och såsen fått en ljusgrön färgton.
  3. Slå tillbaka såsen för upphettning i samband med servering. Smaka av med ev. några korn salt.
  4. Denna underbart goda och syrliga sås passar utmärkt till vit fisk som t.ex. hälleflundra med pressad potatis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.