Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Voulaventer med kyckling

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Härliga voulaventer fyllda med krämig kyckling- och svampstuvning, en ljuvlig klassiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken. Tärna kycklingfilén fint. Hetta upp margarinet i en stekpanna och fräs lök och champinjoner 4-5 minuter tills löken mjuknar.
  2. Strö över mjölet och bryn under omrörning cirka 1 minut tills ingredienserna är täckta av mjöl.
  3. Sänk värmen och rör ner mjölken, lite i taget, tills väl blandat. Höj värmen till medelvärme och koka upp. Låt sjuda tills stuvningen är jämn och kycklingen genomkokt. Tillsätt tomaterna och smaka av med salt och svartpeppar, låt svalna.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Skeda upp 2 msk fyllning i varje volauvent och sätt dem på en plåt. Baka i ugnen 10 minuter eller enligt paketets anvisningar, tills gyllene och genomvarma. Garnera med persilja och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.