Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vridna Pain Riche

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Goda och saftiga både som smörgås och brytbröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen. Tillsätt saltet. Ljumma vattnet till 37 grader. Lös upp jästen i degspadet. Tillsätt kruskakliet och rågsikten och vetemjöl till lagom fast deg. Låt jäsa 60 minuter.
  2. Ta upp degen på bakbord och arbeta igenom den. Dela degen i fyra delar och baka ut den till längder lika långa som plåten. Vrid dem några varv och lägg på plåten. Låt jäsa ca 45 min.
  3. Grädda i 225 grade mitt i ugnen ca 10-15 min. Sätt gärna en skål med vatten på ugnsbotten så blir skorpan knaprigare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.