Belöna dina smaklökar med de goda asiatiska smakerna i den här wokade grönsaksrätten med sesamfrön.
116 kcal/portion
Instruktioner
- Dela zucchinin på längden och skär den i tjocka skivor. Skala och skiva morötterna. Kärna ur paprikorna och skär i bitar, ca 3 cm. Skölj, ansa och skiva stjälksellerin och purjolöken.
- Rosta sesamfröna i en torr wok- eller stekpanna tills de är gyllene. Ta upp fröna ur pannan och ställ åt sidan.
- Häll buljongen i pannan och lägg i morotsskivorna och selleriskivorna. Koka upp och låt sjuda 3 minuter. Tillsätt paprikabitar, zucchiniskivor, purjolöksskivor, sockerärter, soja och vinäger. Låt sjuda ytterligare 8-10 minuter tills alla grönsakerna är mjuka.
- Droppa över sesamolja och strö över sesamfrön. Servera direkt från pannan med skyn från grönsakerna.
Publicerat den
9 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar