Jordnötssmör är huvudingrediensen i den här enkla och smakrika såsen som ger smak och uppfriskande energi till krispiga grönsaker och mjuka nudlar.
Instruktioner
- Hacka vitlöken och skär svampen i tunna strimlor. Strimla moroten och sockerärterna. Kärna ur paprikan och strimla den. Finhacka salladslöken och hacka jordnötterna.
- Koka nudlarna enligt paketets anvisningar och låt dem rinna av och svalna. Blanda buljong, jordnötssmör och soja väl och ställ åt sidan.
- Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt vitlöken och fräs cirka 30 sekunder tills den börjar dofta. Tillsätt champinjoner och morötter och woka 4 minuter.
- Blanda ner sockerärter och paprika. Woka tills allt är genomvarmt cirka 1 minut.
- Tillsätt nudlarna och jordnötssåsen och woka tills allt är blandat och genomvarmt. Strö över jordnötter och salladslök och servera genast.
Publicerat den
18 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar