Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtglass med maräng och bär

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

En färgglad och god dessert tillagad av bär, lätt vaniljyoghurt och honung. Toppad med maräng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att mixa de frysta bären med avrunnen vaniljyoghurt och honung. Ställ in i frysen under tiden du förbereder marängen.
  2. Sätt ugnen på grill. Vispa äggvitor till hårt fast skum, tillsätt sockret lite i taget.
  3. Fördela bär i botten på 5 höga glas. Skeda i glassen och avsluta med att skeda eller spritsa marängsmet på toppen.
  4. Ställ glasen på en plåt och sätt in dem i den varma ugnen. Glasen ska bara stå i ugnen tills marängen har fått ljusbrun färg, det tar högst ett par minuter.
  5. Obs! Ha ugnsluckan öppen hela tiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.