Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtmousse med rabarber

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Koka, vispa, svalna - klart! 282 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj rabarbern, skala den endast om den är grov. Skär den i cm långa bitar. Lägg rabarbern i en vid kastrull med socker och vatten. Låt koka ihop på svag värme utan lock i 15 minuter. Rör om eller skaka kastrullen några gånger. Smaka av sötman av kompotten, tillsätt ev mer socker. Låt svalna.
  2. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet, spara lite till garnering. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  3. Vispa grädden med vaniljfröna, tillsätt yoghurt, citronskal och florsocker.
  4. Varva kompott och yoghurt i glas. Garnera med citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.