Till dessa järpar serveras pumpa som tillbehör. En perfekt höstmiddag.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala lök och vitlök och skär dem i bitar. Ta av dillvipporna från kvistarna, skölj om det behövs.
- Mixa lök, vitlök och dill. Lägg köttfärsen i en skål och blanda ner lökpastan. Salta och peppra. Tillsätt paprikapulver och senap. Blanda ordentligt till en slät köttfärssmet. Fukta händerna med kallt vatten och forma 20 järpar.
- Blanda yoghurten med ½ tsk salt och knappt 1 krm mald muskot. Lägg järparna i en ugnsfast form och häll över två tredjedelar av yoghurten. Ställ in i ugnen och stek i en timma. Vänd järparna då och då och droppa över mer yoghurt.
- Skär pumpan i fjärdedelar eller åttondelar. Skala och kärna ur klyftorna. Skär fruktköttet i tärningar. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna.
- Fräs pumpan lätt i oljan. Salta och krydda med kanel och nejlika. Sockra och låt pumpan karamelliseras lätt. Tillsätt vitvinsvinäger och 2 dl vatten. Blanda ordentligt och lägg på locket. Låt sjuda cirka 10 minuter.
- Lägg upp järparna med pumpan på fyra uppvärmda tallrikar. Garnera med dill och servera.
Publicerat den
2 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar