- Serverar: 2-3 portioner
- Tid: 10 minuter
Skriv ut
Tyvärr höjer frukt blodsockret avsevärt. Därför blir det inte längre en jättesats fruktsallad till första advent som varit tradition i familjen. I år satsar jag på italienskt äggskum med saffransmak till bär eller någon finskuren frukt.
Instruktioner
- Rör ut saffranet i vinet.
- Vispa äggulor, sötningsmedel och vanilj poröst och luftigt.
- Ställ bunken i ett vattenbad med kokande vatten och fortsätt vispa tills blandningen tjocknar. Tillsätt vinet med saffranet och vattnet lite efter hand under vispningen. Det får absolut inte koka.
- Serveras gärna till frukt eller bär, till exempel på följande sätt:
Lägg bär och eller finskuren frukt i botten på fyra glas och skeda krämen över.
- OBS! Sötningsmedel kan variera i sötma. Kolla därför på paketet så att det inte överdoseras. Vissa sötningsmedel tål inte uppvärmning. Tillsätt det då i slutet.
- Ägg, sötningsmedel och torrt vitt vin innehåller ytterst små mängder kolhydrater.
- Om du serverar med frukt eller bär kan det vara bra att veta kolhydratinnehållet i dessa. Apelsin innehåller 10,2 % kolhydrater, blåbär 7,6 % och hallon 4,1%.
Publicerat den
30 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar