Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zabione LCHF, med saffran

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Tyvärr höjer frukt blodsockret avsevärt. Därför blir det inte längre en jättesats fruktsallad till första advent som varit tradition i familjen. I år satsar jag på italienskt äggskum med saffransmak till bär eller någon finskuren frukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut saffranet i vinet.
  2. Vispa äggulor, sötningsmedel och vanilj poröst och luftigt.
  3. Ställ bunken i ett vattenbad med kokande vatten och fortsätt vispa tills blandningen tjocknar. Tillsätt vinet med saffranet och vattnet lite efter hand under vispningen. Det får absolut inte koka.
  4. Serveras gärna till frukt eller bär, till exempel på följande sätt: Lägg bär och eller finskuren frukt i botten på fyra glas och skeda krämen över.
  5. OBS! Sötningsmedel kan variera i sötma. Kolla därför på paketet så att det inte överdoseras. Vissa sötningsmedel tål inte uppvärmning. Tillsätt det då i slutet.
  6. Ägg, sötningsmedel och torrt vitt vin innehåller ytterst små mängder kolhydrater.
  7. Om du serverar med frukt eller bär kan det vara bra att veta kolhydratinnehållet i dessa. Apelsin innehåller 10,2 % kolhydrater, blåbär 7,6 % och hallon 4,1%.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.