Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchinikaka med limetopping

 
Skriv ut

En sötsyrlig kaka som man inte kan få nog av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg, socker och olja pösigt och vitt. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd sist ner riven zucchini och pressad citronjuice. Blanda försiktigt och väl.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång form, 30x20 cm och smöra papperet och formens kanter.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan på nedersta falsen i 30-40 minuter. Kakan ska vara torr inuti när den är färdig- känn efter med en sticka. Låt kakan svalna i formen. Vänd upp kakan på ett fat eller skärbräda.
  4. Vispa alla ingredienser till toppingen till en fluffig kräm, gärna med elvisp. Bred krämen över kakan och skär i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.