En sötsyrlig kaka som man inte kan få nog av.
Instruktioner
- Vispa ägg, socker och olja pösigt och vitt. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd sist ner riven zucchini och pressad citronjuice. Blanda försiktigt och väl.
- Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång form, 30x20 cm och smöra papperet och formens kanter.
- Häll smeten i formen och grädda kakan på nedersta falsen i 30-40 minuter. Kakan ska vara torr inuti när den är färdig- känn efter med en sticka. Låt kakan svalna i formen.
Vänd upp kakan på ett fat eller skärbräda.
- Vispa alla ingredienser till toppingen till en fluffig kräm, gärna med elvisp.
Bred krämen över kakan och skär i rutor.
Publicerat den
18 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar