- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En variant på klassiska "Falukorv i ugn".
Instruktioner
- Koka rotfruktena mjuka.
- Blanda med de övriga ingredienserna till moset, stöt eller vispa tills det är fluffigt och smaka av med salt och peppar.
- Skär falukorven nästan helt igenom i 1½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnsfast, smord form.
Smeta in snittytorna med kryddsåsen.
- Dela löken och äpplena i halvor och skär sedan halvmåneformade skivor.
Pudra över kanel på äppelskivornas bägge sidor och stoppa in en äppleskiva och en lökskva i varje snitt i falukorven.
- Har du fått kryddsås över, så pensla den på korvens utsida.
Skär baconskivorna till halva längden och täck falukorven med dem.
- Lägg moset runt om falukorven i formen och häll över gratängost över såväl korv som mos.
- Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i c:a 25 minuter, eller tills osten fått fin färg.
Servera med en grönsallad!
Publicerat den
27 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar