Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsbiffar med rotfruktsmos och apelsinskysås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En spännande rätt med kanel och apelsin. I ursprungsreceptet ska det vara rådjursfär, men det är väldigt svårt att få tag i så jag har valt att använda köttfärs istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Skala och finacka lök och vitlök. Blanda färs, lök, vitlök, apelsinskal, ägg, grädde, citronpeppar, potatismjöl och 1 tsk salt. Låt blandningen stå ca 5 minuter. Forma biffar och stek ca 2 minuter på varje sida i 2 msk smör. Lägg över i en ugnssäker form och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
  2. Mos: Skala och skär potatis, morötter och palsternacka i bitar, koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och tillsätt varm mjölk och smör, vispa moset luftigt, gärna med elvisp. Tillsätt kanel och smaka av med 1½ tsk salt och 1½ krm peppar.
  3. Skysås: Blanda apelsinjuice med honung i en kastrull. Tillsätt vin, vatten, fond och 1 krm salt, låt koka ner till ca hälften. Red av med maizena utrörd i lite kallt vatten, låt sjuda ca 2 minuter. Vispa ner 1 msk smör och apelsinstrimlor percis före servering.
  4. Servera färsbiffarna med mos, skysås, haricots verts och lättstekt salladslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.