Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med vaniljkräm och mördeg

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ljuvligt god och lyxig! Har vuxit upp med Citykonditoriets äppelkaka med gräddig vanlijsås till. Hittade äntligen receptet i en kafébok. Ät och njut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kavla och tryck ut degen ca 3 mm tjock. Lägg i botten av formen. Fyll botten med vaniljkräm ca. 2 cm.
  2. Skala och klyfta äpplena. Strö över kanel och socker. Vispa äggvitor med socker och vänd ner riven mandelmassa, lite i taget, i äggsmeten. Spritsa ett rutmönster på kakan.
  3. Gräddas i nedre delen av ugnen i 160 grader i 1 timme. Serveras med glass, vaniljsås eller vaniljgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.