Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amoz Dubbelkyckling.

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Tyckte det blev riktigt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina kycklingfiléerna till hälften och klyv varje filé i 3 delar. Låt det tina färdigt så du kan trycka ut dem lite tunnare. Krydda med salt och svartpeppar. Smörj en eldfast form. Lägg 3 delar kött intill varandra. Blanda samman färskost, hackade tomater och vitlök. Bred osten över köttet. Strimla paprika och skinka och bryn lätt i smör. Fördela blandningen över osten och lägg de återstående kycklingbitarna över. Sätt in formen i ugn på 225° ca 10-15 min.
  2. Blanda under tiden kokosmjölk, grädde, ketjap manis. kycklingfond och riven ost. Ta ut formen och häll såsen runtom. Låt gå i ugn ytterligare 15-20 min.
  3. Det blir ganska mycket sås så du kan utan vidare dubbla allt utom ingredienserna till såsen.
  4. Servera kokt ris till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.