Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aronia marmelad

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Aronia är ett mycket speciellt bär som ofta växer som buskar kring hus och lekplatser. Bären är mörka, fasta och mycket sträva i smaken. De mår bäst av att övernatta i frysen en natt eller utstå några ordentliga frostnätter. Bären innehåller mycket antioxidanter och färgar extrem mycket, var därför försiktig när du hanterar bären!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bären i vattnet i 30 minuter. Skrapa ur vaniljstången och blanda både stång och frön med sockret. Rör ner detta tillsammans med kanelstången och citronsaften, och låt det koka i ytterligare 20 minuter. Mosa gärna lite av bären med baksidan av en sked. Lägg upp lite marmelad på ett fat, och låt svalna. Vill man ha den mer fast kan lite gelésocker tillsättas. På så sätt kan man välja konsistens efter behag.
  2. Häll upp marmeladen varm, på rena kokade burkar och förslut locken väl. Låt sedan marmeladen stå i en vecka i kylen innan du äter den, så hinner den gotta till sig lite!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.