Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banoffie pie

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Syndigt god, med söt kola, fruktiga bananer, krispigt pajskal, vispad grädde, choklad och hackade nötter. Det tar lite tid att koka kolan, men å andra sidan går den inte att misslyckas med så det är väl värt tiden. Pajen är glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till botten till en deg. Tryck ut degen i en springform, degen ska upp ett par cm på kanterna. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna.
  3. Ta bort etiketten på den kondenserade mjölken och lägg den i en kastrull och täck med vatten. Koka burken i 2 timmar och 30 minuter, håll koll så att burken hela tiden är täckt med vatten. Ta upp burken och låt den svalna.
  4. Hacka nötterna. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Tillsätt sockret i stekpannan och rör tills den smälter. Häll de varma nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna.
  5. Hacka chokladen grovt. Skiva bananerna. Vispa grädden. Öppna den avsvalnade burken med kondenserad mjölk som nu blivit till kola och bred den över pajskalet.
  6. Toppa med bananerna, den vispade grädden, hackad choklad och nötter. Ställ pajen i kylen ett par timmar innan servering.
  7. Det går utmärkt att frysa tårtan, och sedan ta fram den och låta den tina ca 1 timme i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.