Syndigt god, med söt kola, fruktiga bananer, krispigt pajskal, vispad grädde, choklad och hackade nötter.
Det tar lite tid att koka kolan, men å andra sidan går den inte att misslyckas med så det är väl värt tiden. Pajen är glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop alla ingredienser till botten till en deg. Tryck ut degen i en springform, degen ska upp ett par cm på kanterna. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna.
- Ta bort etiketten på den kondenserade mjölken och lägg den i en kastrull och täck med vatten. Koka burken i 2 timmar och 30 minuter, håll koll så att burken hela tiden är täckt med vatten. Ta upp burken och låt den svalna.
- Hacka nötterna. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Tillsätt sockret i stekpannan och rör tills den smälter. Häll de varma nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna.
- Hacka chokladen grovt. Skiva bananerna. Vispa grädden. Öppna den avsvalnade burken med kondenserad mjölk som nu blivit till kola och bred den över pajskalet.
- Toppa med bananerna, den vispade grädden, hackad choklad och nötter. Ställ pajen i kylen ett par timmar innan servering.
- Det går utmärkt att frysa tårtan, och sedan ta fram den och låta den tina ca 1 timme i kylskåp.
Publicerat den
31 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar