Instruktioner
Dela korvarna på längden och skär sen i halvmåneformade slantar.
Skär baconpaketet tvärs över i 2-3 centimeters bitar.
Hacka gul lök och paprika i små bitar.
Häll av spadet från champinjonerna och spar det.
Grovriv morot och finriv osten
Fräs bacon, champinjoner och gul lök i en kastrull med en liten smörklick i.
När löken börjar bli glansig tillsätts paprika, morötter och smulad buljongtärning.
Låt fräsa några minuter tillsätt sen tomater, svampspad och eventuellt worcestershiresås.
Rör runt och låt koka i 20-30 minuter utan lock till det mesta av vätskan kokat bort.
Gör under tiden potatismoset och sätt ugnen på 225 grader, och smörj en ugnssäker form.
Skala potatis och vitlök, dela dem i bitar och lägg i saltat vatten.
Koka i ca 15 minuter till potatisen är genomkokt och mjuk.
Häll av vattnet och tillsätt smör, mjölk och ägg, vispa gärna med elvisp till ett slätt mos.
Rör ner den rivna osten och smaka av med salt och vitpeppar.
När korvkoket är klart smakar ni av med salt och svartpeppar, och brer ut i formen.
Lägg potatismoset ovanpå och bred ut som ett jämnt täcke över hela formen.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter till ytan är gyllenbrun.