Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Shepherd´s hot dog pie

 
Shepherd´s hot dog pie Shepherd´s hot dog pie Shepherd´s hot dog pie
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En billig och barnvänlig variant på den klassiska engelska Shepherd´s pie. Ett lite roligare sätt att tillaga korv, så man får lite guldkant i vardagen. Rätten går att förbereda fram till gratinering. Om den gratineras kall så sänk värmen till 200 grader och gratinera längre tid.

Ingredienser

Instruktioner

Dela korvarna på längden och skär sen i halvmåneformade slantar. Skär baconpaketet tvärs över i 2-3 centimeters bitar. Hacka gul lök och paprika i små bitar. Häll av spadet från champinjonerna och spar det. Grovriv morot och finriv osten Fräs bacon, champinjoner och gul lök i en kastrull med en liten smörklick i. När löken börjar bli glansig tillsätts paprika, morötter och smulad buljongtärning. Låt fräsa några minuter tillsätt sen tomater, svampspad och eventuellt worcestershiresås. Rör runt och låt koka i 20-30 minuter utan lock till det mesta av vätskan kokat bort. Gör under tiden potatismoset och sätt ugnen på 225 grader, och smörj en ugnssäker form. Skala potatis och vitlök, dela dem i bitar och lägg i saltat vatten. Koka i ca 15 minuter till potatisen är genomkokt och mjuk. Häll av vattnet och tillsätt smör, mjölk och ägg, vispa gärna med elvisp till ett slätt mos. Rör ner den rivna osten och smaka av med salt och vitpeppar. När korvkoket är klart smakar ni av med salt och svartpeppar, och brer ut i formen. Lägg potatismoset ovanpå och bred ut som ett jämnt täcke över hela formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter till ytan är gyllenbrun.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.