God och otroligt läcker pannacotta med ljuvliga smakkombinationer.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Lägg basilikabladen i kokande vatten ca 15 minuter. Häll av och kyl genast i iskallt vatten. Krama ur vätskan ur basilikabladen.
- Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Ta upp, skaka av och lägg i gelatinbladen. Rör om tills gelatinbladen smälter. Blanda i socker och apelsinskal.
- Mixa basilika och ca 1 dl av gräddkoket (för 4 port). Blanda det med resten av gräddkoket. Låt stå ca 30 minuter. Sila gräddkoket genom en finmaskig sil och häll i 4 portionsformar eller glas. Låt stelna i kylen i 3-4 timmar.
- Garnera med jordgubbar och basilika. Servera gärna med en vaniljskorpa.
Publicerat den
12 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar