Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilikapannacotta med apelsin och jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God och otroligt läcker pannacotta med ljuvliga smakkombinationer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Lägg basilikabladen i kokande vatten ca 15 minuter. Häll av och kyl genast i iskallt vatten. Krama ur vätskan ur basilikabladen.
  2. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Ta upp, skaka av och lägg i gelatinbladen. Rör om tills gelatinbladen smälter. Blanda i socker och apelsinskal.
  3. Mixa basilika och ca 1 dl av gräddkoket (för 4 port). Blanda det med resten av gräddkoket. Låt stå ca 30 minuter. Sila gräddkoket genom en finmaskig sil och häll i 4 portionsformar eller glas. Låt stelna i kylen i 3-4 timmar.
  4. Garnera med jordgubbar och basilika. Servera gärna med en vaniljskorpa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.