Krispig botten med kardemumma toppad med vit chokladmousse och söta mogna björnbär.
Instruktioner
- Värm ugnen till 180 grader.
- Blanda ner alla ingredienser utom ägget och äggulan i en bunke. Nyp ihop till en smulig blandning. Tillsätt ägget och gulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
Plasta in den och låt den vila minst 30 minuter i kylen.
- Kavla ut degen till ca 3 mm tjock platta. Stansa ut bottnar ca 9 cm i diameter. Lägg rundlarna på ett bakplåtspapper och grädda ca 10 minuter tills färgen är gyllene. Låt svalna på galler.
- Hacka den vita chokladen och lägg den i en bunke. Värm grädden till kokpunkten och slå den över chokladen. Rör med en visp tills blandningen är slät. Tillsätt rivet citronskal och låt svalna i kylen.
- Vispa försiktigt chokladgrädden till en mousse.
Det är risk att den grynar sig om man vispar för länge.
- Klicka eller spritsa moussen på bottnarna och garnera med björnbär.
Publicerat den
24 augusti 2013
Liknande recept
Skriv kommentar