Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blinier med tonfisk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassiska ryska bovetepannkakor, blinier, lagas här med tonfisk, en nyttig och lätt lunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta ner vetemjöl och bovetemjöl i en skål tillsammans med bakpulvret.
  2. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner blandningen i mjölet. Vispa väl till en slät pannkakssmet.
  3. Tillsätt majs, tonfisk, ost, salladslök och persilja. Blanda väl.
  4. Spreja en teflonstekpanna med olja och hetta upp den på medelvärme. Skeda upp 3 msk smet i stekpannan för att grädda en pannkaka.
  5. Grädda cirka 3 minuter på varje sida tills pannkakan är gyllene. Lägg över pannkakan på ett fat och håll den varm. Upprepa på samma sätt med resten av smeten, det bör bli 12 stycken. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.