Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Boeuf haché à la Belgique

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En gång i urtiden var jag i Belgien och studerade. Vid ett tillfälle var jag bjuden hem till en familj på grillfest och blev serverade dessa läckra biffar. Jag har nu satt samman ett recept och anpassat för svenska råvaror.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala morötterna och skär dem i 3 centimeter långa stavar cirka 5x5 millimeter tjocka. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken i olja i en kastrull så den blir mjuk utan att få färg.
  3. Ta av från värmen och tillsätt morötterna och socker. Rör om väl.
  4. Hacka persiljan fint. Lägg färsen i en skål blanda med persilja, salt, vitpeppar, spiskummin och muskot.
  5. Dela färsen i 6 lika stora delar och forma stora biffar som grillas cirka 10 minuter på varje sida.
  6. Servera biffarna med morötterna och pommes frites. Gott att ha till är också Tobbes aioli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.