Ett bröd med 2 sorters kummin. Tycker man inte om det kan man ta något annat eller inget alls.
Jättegott bröd.
Instruktioner
- Häll jäst, vatten, 2 x kummin, salt och Canderel i en degblandare. Låt ”rulla” på ganska låg fart medan du tillsätter mjölet. Det är tillräckligt med mjöl när degen fortfarande inte är hård, men börjar släppa lite från kanterna.
- Öka då hastigheten på degblandaren och arbeta
degen i ca 10 minuter, så det bildas mycket gluten och degen släpper från kanterna. Lägg sedan upp på en mjölad
bänk.
- Låt jäsa under handduk i ca 20 minuter.
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Skär små kuvertbröd eller långa baguetter ur degen utan att knåda. Sätt in i ugnen för gräddning ca 10-15 minuter
tills skorpan på brödet fått färg.
- Ta ut och låt vila ca 10 minuter innan servering.
Publicerat den
3 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har fått domen "på gränsen till diabetes" och försöker läsa på om vad man ska äta och inte. Bröd (förutom LCHF-bröd) verkar vara förbjudet, möjligen en knäckemacka om dan högst. Hur kan detta bröd då vara diabetesvänligt, gjort på fyra sädesslag?