Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lantbröd - diabetiker

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ett bröd med 2 sorters kummin. Tycker man inte om det kan man ta något annat eller inget alls. Jättegott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll jäst, vatten, 2 x kummin, salt och Canderel i en degblandare. Låt ”rulla” på ganska låg fart medan du tillsätter mjölet. Det är tillräckligt med mjöl när degen fortfarande inte är hård, men börjar släppa lite från kanterna.
  2. Öka då hastigheten på degblandaren och arbeta degen i ca 10 minuter, så det bildas mycket gluten och degen släpper från kanterna. Lägg sedan upp på en mjölad bänk.
  3. Låt jäsa under handduk i ca 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 °C.
  5. Skär små kuvertbröd eller långa baguetter ur degen utan att knåda. Sätt in i ugnen för gräddning ca 10-15 minuter tills skorpan på brödet fått färg.
  6. Ta ut och låt vila ca 10 minuter innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Harriet Klarin 16 december 2017

    Har fått domen "på gränsen till diabetes" och försöker läsa på om vad man ska äta och inte. Bröd (förutom LCHF-bröd) verkar vara förbjudet, möjligen en knäckemacka om dan högst. Hur kan detta bröd då vara diabetesvänligt, gjort på fyra sädesslag?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.