Rör ut jästen i vatten, mjölk, honung och salt.
Rör ner kornmjöl och dinkelsikt. Arbeta snabbt för hand ihop till en mycket lös och rinnande deg.
Degen ska inte knådas. Jäs övertäckt i 60 minuter.
Häll upp degen direkt i en långpanna klädd i bakplåtspapper. Strö över lite mjöl. Platta ut degen med händerna så att nästan hela långpannan täcks. Låt jäsa i 15 minuter medan ugnen värms till 250º.
Pensla med uppvispat ägg och strö över fröna, varken fröna eller penslingen är nödvändiga men det blir festligare.
Grädda i ca 15-17 minuter tills brödet fått fin färg.
Brödet blir inte högt men kan delas som pitabröd och siktkakor. Brödet är godast dagsfärskt och går utmärkt att frysa och värma i mikron.
Tack för detta brödrecept. Så enkelt och så gott!