Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron och rosmarinstekt kyckling

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Allt i ett middag! Supergott! Lergryta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg lergrytan. Skölj kycklingen i kallt vatten. Tvätta och riv det yttersta lagert på citronen, grid in kycklingen både utanpå och inuti med rasp, rosmarin, pressad vitlök och salt.
  2. Dela citronen och lägg in den i kycklingen.
  3. Skala och dela grönsaker och lök i grova bitar, salta och peppra.
  4. Lägg kycklingen i grytan och grönsakerna runt om, ringla olivolja över grönsakerna. Ställ in i kall ugn 250 grader ca 1.5-2 timmar och ta av locket de sista 10 minuterna så skinnet får fin färg under grill.
  5. Servera gärna med brunsås eller kall vitlökssås

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Thessiless 27 april 2008

    Blev en succé!

  • evahellstrom 28 juli 2011

    Jättegott; mycket uppskattat, av stora som små!

  • CAKirre 17 september 2012

    Väldigt gott och enkelt! Kommer att göras igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.