Har du ätit Bryssekålspaj tidigare?...om inte så har du chansen här. Som varmrätt räcker den till ca 4 port.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min.
- Skala och grovhacka löken. Dela brysselkålen i halvor om de är stora. Fräs löken och brysselkålen i smör i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar.
- Häll på grädden och låt allt koka ihop ca 3 min för fryst kål och ca 5 min för färsk kål.
- Låt det svalna.
- Vispa ihop ägg, mjölk och ost. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Rör ner äggblandningen i kålgrädden och häll över det i pajskalet.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min.
Publicerat den
19 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar