Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgurköttbullar med yoghurtsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite annorlunda köttbullar med bulgur i sig. Allt i ett. Serveras med en härlig yoghurtsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bulgur i en vid skål. Tillsätt köttfärs, tomatpuré, svartpeppar, ägg, hackad lök och salt. Rör om. Häll i 1 dl vatten och knåda 10 minuter.
  2. Tag små stycken av smeten, trilla runda valnötsstora bullar med fuktande händer. Lägg bullarna i en kastrull med 15 dl kokande vatten, koka dem 10 minuter och tag sedan upp bullarna med hålslev.
  3. Låt dem rinna av en stund i ett durkslag, stek därefter bullarna i en stekpanna med väl upphettad olja.
  4. Pressa vitlöken, blanda den i yoghurten och vispa. Fräs chilipepparn i en stekpanna med smör.
  5. Lägg upp bulgurköttbullarna på tallrikar, ringla över chilismöret över bullarna, garnera med persilja och servera yoghurtsåsen till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.