Lite annorlunda köttbullar med bulgur i sig. Allt i ett.
Serveras med en härlig yoghurtsås.
Instruktioner
- Lägg bulgur i en vid skål. Tillsätt köttfärs, tomatpuré, svartpeppar, ägg, hackad lök och salt. Rör om.
Häll i 1 dl vatten och knåda 10 minuter.
- Tag små stycken av smeten, trilla runda valnötsstora bullar med fuktande händer.
Lägg bullarna i en kastrull med 15 dl kokande vatten, koka dem 10 minuter och tag sedan upp bullarna med hålslev.
- Låt dem rinna av en stund i ett durkslag, stek därefter bullarna i en stekpanna med väl upphettad olja.
- Pressa vitlöken, blanda den i yoghurten och vispa.
Fräs chilipepparn i en stekpanna med smör.
- Lägg upp bulgurköttbullarna på tallrikar, ringla över chilismöret över bullarna, garnera med persilja och servera yoghurtsåsen till.
Publicerat den
20 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar