Choklad och hallon utgör en underbar kombination i denna sammetslena och saftiga kaka som innehåller 251 kcal/bit.
Instruktioner
- Om du använder färska hallon så lägg dem på ett bakplåtspapper på en bricka och frys dem tills de är fasta.
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä en fyrkantig form, 20x20 cm, med bakplåtspapper.
- Blanda kakao och lättmjölk väl i en stor skål så att alla klumpar försvinner. Rör ner den mosade bananen och sockret och rör om tills allt är väl blandat.
- Vispa äggvitorna i en ren metallskål till ett fast skum. Vänd ner kakaoblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Blanda ner mjölet med en slev.
- Vänd ner bären och häll kaksmeten i den förberedda formen. Grädda 30-35 minuter tills kakan är mörk och fast. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i formen 10 minuter. Ta loss kakan från formen, sikta över florsocker och servera.
Publicerat den
24 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar